E:
T: +39 0432 724118

Leta 1987 sta Teresa Covaceuszach in Franco Simoncig odprla restavracijo Sale e Pepe v Srednjem, ki se nahaja v Nadiških dolinah, 15 minut vožnje od Čedada. Z naravo obdana restavracija se nahaja na 400 metrih nadmorske višine, na obronkih vasi, kjer se razprostirajo najlepši travniki Furlanije.
Če želite natančno izvedeti, kaj pomeni lokalna kulinarična ponudba, stopite do restavracije Sale e Pepe. Lastnika sta tradicionalne lokalne recepte predelala, vendar sta ohranila značilnosti in preprostost kmečke kuhinje. »Za tovrstno ponudbo potrebujemo edinstvene sestavine, s katerimi razpolagamo tukaj pri nas. Mojo kuhinjo uravnava naravni čas naših vrtov, ki ležijo v neposredni bližini.«
Za izbor, predlaganje in streženje vin v najprimernejših kozarcih je pristojen Franco. Vinska klet se ponaša s številnimi furlanskimi vini in namenja posebno pozornost avtohtonim sortam.
Srednje se nahaja v objemu urejenih gozdov in travnikov, ki jih vedno prekriva cvetje. Vhod restavracije s kotičkom za domačo prodajo izdelkov je čudovit, nato se vstopa v kot oz. sobo z ognjiščem, ki je pozimi vedno prižgano. Restavracijo sestavljajo še zelena in modra jedilnica ter manjša poletna terasa.

Kulinarična ponudba:
tradicionalne jedi Nadiških dolin, nekoliko predelane.

Razpoložljiva mesta:
40 v treh jedilnicah

Urnik:
poleti: odprto ob ponedeljkih, četrtkih in petkih zvečer; v soboto in nedeljo za kosila in večerje.
pozimi: odprto v petek zvečer ter v soboto in nedeljo za kosila in večerje.