E:
T: +39 0432 726375
W: www.alvescovo.com

Hotel restavracija "Al Vescovo" je bil ustanovljen ob začetku preteklega stoletja kot vaška gostilna in gostišče za popotnike in prebivalce Nadiških dolin. Danes ga upravlja četrta generacija družine DOMENIS.
V sozvočju s tradicijo so lastniki objekt leta 1992 prenovili in spremenili v manjši hotelski kompleks, ki je zelo funkcionalen, skrbno opremljen in topel ter vabljiv za goste. Objekt, ki se nahaja v središču Podbonesca, ob državni cesti SS54 v bližini meje s Slovenijo, ima na voljo tradicionalno restavracijo, izposojo koles in lepotni center s savno ter kopeljo z mehurčki.Sobe so opremljene s televizorjem, pisalno mizo, zasebno kopalnico in brezžično povezavo. Nekatere sobe so čisto ob vrtu, druge pa imajo tudi balkon. V sobah se gostje počutijo umirjeno in sproščeno, ko opazujejo vrh Cima Solenne in pobočja Matajurja ter prisluhnejo kristalno čistim vodam Nadiže, ki teče ob vrtu.
Kuhinjo vodi ga. Bruna Vogrig (Mati) ob pomoči kuharice Andrejke Stanisic. Zlasti jeseni boste lahko okusili raznolike tipične jedi Nadiških dolin, ki ju mojstrici pripravljata z lokalnimi sestavinami. Specialitete zajemajo divjačino, merjasca, gozdne gobe, kostanjevo mineštro, zliènjake, stakanje in kuhane štruklje. Hotel restavracija Al Vescovo razpolaga z brezplačnim parkiriščem. Pred hotelom se nahaja tudi avtobusno postajališče. Avtobusi vozijo mimo vsako uro za v Čedad in Videm. Najbližja železniška postaja se nahaja 10 km stran, v Čedadu.